En tidning som tar ansvar

Tog som vanligt med mig en Metro-tidning på väg hem från skolan. När jag kom hem och slog upp mittensidorna blev jag chockad och jätteglad. Jag hittade flera sidor fyllda med artiklar om återvinning! Där fanns tips och råd, var man sorterar var och varför det är så himla bra med att återvinna och sopsortera.

Återvinning är något naturligt för mig eftersom vi alltid har gjort det hemma, mamma är mycket mån om att rätt saker återvinns och att allt är rent. Nu läste jag även att man kan börja återvinna mjuka plastförpackningar, som till exempel chipspåsar. Bra va?

Ja, jag blev minst sagt glatt överraskad av Metro som är en tidning som verkligen håller måttet när det gäller att uppmärksamma miljöfrågor. Återvinning är ju också något vi i Sverige är världsledande inom och något vi borde vara stolta över och fortsätta med, även bli bättre! En av artiklarna handlade faktiskt om att vi i Sverige fyller alla miljökrav när det gäller vår återvinning, alltifrån hur vi transporterar materialet och hur mycket vi återvinner. Detta är ett system andra länder sakta men säkert börjar ta efter. Heja dig som återvinner!
Säg nej till sopberg - återvinn!

Kommentera mera
Postat av: Jii

Sv: jo de kan nog stämma om man tänker efter. :)

take care!

2009-01-28 @ 20:33:48
URL: http://sampaguita.blogg.se/
Postat av: Anonym

tack, tack för kommentaren! :)

2009-01-28 @ 22:44:23
Postat av: jenny

ja precis! ha en bra kväll du med!

2009-01-28 @ 23:51:09
URL: http://jennyirutan.blogg.se/
Postat av: Gynning

Tack så mycket!! Ja den är från HMHa en bra dag vännen!

2009-01-29 @ 13:48:51
URL: http://frokengynning.blogg.se/
Postat av: Anonym

Det är såhär.. vi har ca 1,7 miljoner sidvisningar i veckan på vår sajt (vi har fördubblat statistiken sedan nya sidan kom). och den stora massan är en målgrupp som vi satsar på. Jag får på ett ungefär sköta sidan som en säljande nöjessajt . du vet om du jämför med livsstilstidning för tjejer o.s.v. och det gör jag! Men det utesluter som sagt inte viktigare ämnen. De lägger jag dock i mitten i vänstra spalten där bilderna är lite mindre. Texter, diskusioner o.s.v har sällan stora säljande bilder - det får det "estetiska" stå för istället.Sen kan alla reflektera över vad som är "viktiga" saker. Om jag bara la upp "viktiga" saker skulle nog rätt många tycka att det vore "tråkigt".Tack. Ha det fint du me:)

2009-01-29 @ 18:23:20
URL: http://KarinOlofsson.se
Postat av: Birgitta

SV: Nej snarare runt 40..Tack för kommentaren & trevlig kväll!

2009-01-29 @ 22:41:01
URL: http://birgittagh.blogg.se/
Postat av: Anja

Svar:

Gör du så! Det är ju miljövänligt att inte slänga det ;)

2009-01-30 @ 08:57:35
URL: http://originalet.blogg.se/
Postat av: LINDA

Läste inte om det i Metro, men vad bra att de skrev om det! Gillar din blogg!

2009-01-30 @ 11:05:32
URL: http://lindafunde.blogg.se/

Kommentera här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0