Etanolens baksidor

Puh, kom nyss hem efter en 1½ timmes lång runda med en kompis. Blev nästan svettig :p Haha.

Läste nyss en kommentar (jag tycker det är bra att man uppmärksammar sina kommentarer) där personen sammanfattat det jag just nu ska skriva. Nackdelen med etanolbilar! För ja, det finns en stor nackdel som gör att vi bör tänka efter innan vi tror vi är så himla braaa när vi kör miljöbil.

Jaha, vad görs etanol på då? Jo, naturbränlse, alltså sådant som inte släpper ut mer koldioxid vid förbränning än vad det tagit in. Då snackar man träd, sockerör med mera. Det är sådant man alltså gör etanol av som vi sedan tankar våra bilar med. Såklart kommer inte denna bränsle från Sverige (inte vill vi hugga ner VÅR skog) utan detta kommer ifrån länder som Brasilien, Indonesien och Malaysia. Där jobbar alltså arbetare (både barn och vuxna) med att hugga ner material ifrån deras åkrar och skogar. De huggar alltså ner sin egen mat och sin egen natur, för OSS. Vi här i den rika västvärlden, det är för OSS de hugger ner detta. Och lönen är som vanligt; orimligt liten för det tunga jobbet.
Så visst, miljöbilar bidrar till en renare luft, men bidrar även till en smutsigare värld. Tänk bara på alla träd som fälls, och all mat som spills på etanol. Och det är ju tack vare träden vi får syre, och utan syre dör vi ju?

Ja, det är jävligt komplicerade frågor det här. Det är precis som om vårt jordklot inte är byggt för vår moderna tid. Jorden är inte byggd för bilar, industrier med mera och när vi försöker bota detta med miljöbilar och sådant, då finns det nackdelar med det också.
Man kan inte både ha kakan... och äta den.

Såklart finns det HUNDRA saker till att skriva om som har med etanol, miljöbilar, skogsskövling, svält med mera. Men jag känner att jag tar lite åt gången. Kanske dyker det upp fler inlägg med samma tema. Men om du vill läsa vidare, sök på exempelvis Etanol på google så hittar du massor av intressanta artiklar!

Kommentera mera
Postat av: karolina

cool blogg!

2008-10-09 @ 20:33:24
URL: http://karolinaastrom.blogg.se/
Postat av: Cissi

Det finns nackdelar med allt, men om sånt här vill man inte se dom o bryr sig inte om dom, för frm allt det positiva istället... och hur många orkar ta fram själva o kämpa lite för att få reda på om det verkligen ÄR så bra som det verkar? Men å andra sidan så... befolkningen i dessa länder VET ju inget annat liv, detta är naturligt för dom, även om det är helt sjukt hemskt att vi låter det vara så!

2008-10-09 @ 20:41:40
URL: http://ccissy.blogg.se/
Postat av: sandra

sv; well, thank u. dock inte trött på modebloggar eftersom jag aldrig läser dem-

2008-10-09 @ 20:45:38
URL: http://marinoni.blogg.se/
Postat av: Cissi

Ja, de vet ju att det finns något bättre men har ändå inte fått uppleva det... Det värsta är såna barn som haft det bra med föräldrarna innan, eller hyffsat iaf, och sen dör föräldrarna så de ska klara sig själva! Grejen är att... vad kan vi små lortar i sverige göra? Visst, framtiden är i våra ungas händer MEN hur lätt är det att göra något? jag har inte ambitionen till det iaf... skänker vi pengar till organisationer stannar hälften i Sverige... Dessutom om alla människor skulle ha det ungefär lika bra som vi, skulle jorden gå under på en dag, det skulle aldrig gå. Det skulle gå om alla hade det lika bra - då skulle vi få ge bort allt vi har, bo i något rum med hela familjen, leva på halvsdan mat osv. Det skulle vi aldrig gå med på, vi vill ju ha det so mvi har det och gärna ännu bättre.. Men det är ju faktiskt(!!) inte vårat fel, vi är uppvuxna så!

2008-10-09 @ 21:07:06
URL: http://ccissy.blogg.se/
Postat av: jane

Du skriver om intressanta saker:)

2008-10-09 @ 21:51:08
URL: http://janekekki.blogg.se/
Postat av: karolina

Det är lungt :) Inga kommentarer på den frågan ;D

2008-10-10 @ 09:03:13
URL: http://karolinaastrom.blogg.se/
Postat av: baaaaaaaaaaaah

Det var min kommentar! :D

2008-10-11 @ 23:03:08
URL: http://barbatartek.blogg.se/
Postat av: Lotta

Tycker om det du skrev! Kul att se en del nyttiga grejer och inte endast det generella sakerna som man kan läsa om varenda dag. ;)

2010-09-27 @ 13:00:54
URL: http://royalorchidholidays.se/hotell/

Kommentera här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0