Tips till dig som vill hjälpa


Många av er har undrat "Men vad kan egentligen jag göra för miljön?" och det är nog en vanlig fråga som rör sig i både unga och vuxnas huvuden. Vissa av er återvinner, cyklar och åker buss med mera, och det är SUPERBRA! Mer än så är svårt att göra när man är ung och fortfarande bor hemma där mamsem och papsen bestämmer.
Men finns det något mer man kan göra fastän man bor hemma?
Jag ska inte babbla om detdär alla redan vet; cykla, ta bussen, duscha inte länge, släng inte skräp i naturen med mera. För de flesta vet allt detta som alla tjatar om.
Men det finns mer.Vad använder ni för el där hemma till exempel? Vart kommer den ifrån? Fråga din förälder det, kanske kan ni byta till ett miljövänligare alternativ. Nämn också att miljövänlig el (från vindkraft till exempel) ibland kan vara billigare än el från till exempel kärnkraftverk.Hur många soptunnor har ni under diskbänken? En? Då är det kanske dags att friska upp föräldrarna med att man kan sopsortera, matavfall i en påse och brännbart i en annan. I de flesta kommuner idag kan man få gröna och röda påsar hemskickade.Återvinner ni där hemma? Om inte är det på hög tid att argumentera för detta också. Återvinning är något av det bästa man kan göra för miljön! Och det är inte svårt heller. Jag är säker på att nära ditt område finns återvinningsstationer, snacka där hemma om det.Som jag nämnt tidigare är det oftast dyrare med miljömärkta produkter än produkter som innehåller miljögifter. Och många familjer väljer att hoppa över de miljömärkta produkterna just för detta, och det är begripligt med tanke på den tajta budget de flesta familjer har. Men man behöver inte välja alla miljömärka prudkter, vissa är bättre än andra.
Saker som man bör köpa är (läs innehållsförteckningen på paketet);
Tvättmedel utan fosfat
Plastpåsar och plastburkar utan PVC
Miljömärkta rengöringsmedel

Kommentera mera

Kommentera här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0