Mer intressant på föreläsningarna, tack!

Hejsan!
Lång dag har det varit idag, men den har varit givande! Sista lektionen hade vi administration och äntligen fick jag framföra min presentation om Miljöteknik. Och även om jag inte övat så mycket gick det skitbra, jag blev liksom exalterad av att få prata helt fritt om Miljö och se att alla lyssnade på MIG.
Efter jag hade pratat kom det fram några till mig och sa "Skitbra My, det var faktiskt väldigt intressant".
Ja, jag lovar, de sa så.
Då kände jag en liten lyckokänsla inuti mig, jag hade lyckats. Jag hade lyckats göra Miljösnack till något intressant och något man ville lyssna på.

Nu stod ju jag inför en grupp på kanske 20 tjejer, vilket är bra men tänk att få stå inför en större publik och prata om något viktigt och intressant. Vilken upplevelse!
Och det var precis denna upplevelse jag förväntade mig en gång i ettan, när en kvinna från ett Miljöföretag (eller vad det var) som skulle komma och prata inför fullsatt aula. En hel aula fullsatt med tonåringar, vi, som är framtiden och dess arkitekter. Till oss hade hon chansen att göra Miljö intressant, roligt och något att sträva efter.
Men nej.
Hon var skittråkig rent ut sagt. Hon stod och babblade om siffror, procent, visade tabeller som ingen fattade och ingen brydde sig om. Jag blev så himla besviken. Där stod hon och hade en hel generation i sina händer, och bara gjorde det ännu värre. Det var till och med en kille som vågade fråga "Men hur kan man hjälpa?" I slutet av föreläsningen. Då började hon babbla om att starta orginisationer och sådant. Vilken tonåring vill/orkar/kan göra det?

Vi behöver fler intressanare vuxna talare. Inte bara som pratar om Miljö utan i alla ämnen som behöver uppmärksammas mer på ett positivt sätt. Hur ska vi annars få folk att lyssna? Ingen bryr sig väl om tabeller, andelen procent som försvinner varje år, mätningar och blablabla.
Jag tycker i alla fall om att prata inför folk och ska fortsätta med det, och kanske en dag, får jag åka runt på skolor och föreläsa om miljö, på ett intressant sätt :)
Få folk att lyssna, sen kan du prata om precis vad som helstKommentera mera
Postat av: Ellinor

Hihi, fin blogg :) Kan du ta upp ämnet hajar på din blogg? Det dör fler av kokosnötter i huvudet än hajattacker per år och ändå gör dom mer väsen av sig av hajen!!

2008-10-13 @ 17:37:00
URL: http://ellinorber.blogg.se/
Postat av: J U I C Y

FÖr att få folk att lyssna är det ju bra om man berättar det på ett roligt sätt, då öppnar man öronen för det.

På. www.karmaloop.com :)

2008-10-13 @ 17:44:25
URL: http://juicyonfire.blogg.se/
Postat av: Andrea

Jag håller med dig, det är helt onödigt att satsa på föreläsningar om miljö om det ändå inte framförs på ett intressant sätt. Jag menar - jag tror inte att det finns en enda kotte i hela världen som INTE är medvetna om att miljön är ett växande problem, så varför ägna energin åt att UPPMÄRKSAMMA problemen som vi redan är medvetna om, istället för att ENGAGERA folk i miljöfrågan?Bra skrivet, men jag såg din kommentar i någons blogg för några minuter sedan... "Tjena, i min miljöblogg idag har jag tagit fram en av anledningarna till varför ungdomar inte bryr sig om miljön. Läs och ge din åsikt! Ha det bra!"Generalisera inte alla ungdomar och säg att vi inte bryr oss. Det är många som bryr sig, så det påståendet är inte ens att tänka på att uttalas. Jag förstår din poäng dock, för det är ju ungdomar man verkligen VILL ska vara intresserade och brydda, eftersom att vi är framtiden. But still - säg inte att alla ungdomar inte bryr sig. Det kan uppröra alla som verkligen gör det...Du kan framföra det på ett annat sätt :)Men i övrigt så var det ett bra inlägg och en fin blogg!

2008-10-13 @ 18:08:12
URL: http://andreaaggestal.blogg.se/
Postat av: Andrea

SV: Vad kul att du uppskattade och tog in det.Det var roligt att hitta en personlig blogg som fokuserade på något så stort som miljöproblem och sådant, fortsätt som du gör. Jag kanske kikar förbi lite då och då och läser litegrann :)Ha en superbra kväll!

2008-10-13 @ 18:19:28
URL: http://andreaaggestal.blogg.se/
Postat av: Ellinor

Haha, nej :P Jag har inte direkt tid med att blogga om sånt, det tar för lång tid...Min kompis, hon har typ en lite miljö/musik/sån-person xD hennes blogg är: www.ciitrus.blogg.seKika in där! ;)

2008-10-13 @ 18:25:28
URL: http://ellinorber.blogg.se/
Postat av: Bianca

in blogg:)

Allt bra med dig`

Allt är bra med kakan !

2008-10-13 @ 18:45:41
URL: http://ankivakt.blogg.se/
Postat av: Fia svarar

Jag själv är inte så spec miljömedveten. Jo jag har det i åtanke ibland. Spec nu allt detta med växthuseffekten. Men jag gör väl själv inte så mkt åt det.Ja den tårtan är supergod:)

2008-10-13 @ 18:46:48
URL: http://dagarmedfia.blogg.se/
Postat av: Jakob, Fotoblogg

Svar: Tack så jättemycket :)

2008-10-13 @ 18:58:22
URL: http://detvarmindag.blogg.se/
Postat av: Fia svarar

Jo men det är sant. Klart man skiter ju inte i det helt o hållet. Jag bryr mig ju ändå innerst inne. Men man kanske inte riktigt insett hur allvarligt vi ligger.2008-10-13 @ 19:06:40
URL: http://dagarmedfia.blogg.se/
Postat av: Stephanie Ampel

intressant..

2008-10-13 @ 19:13:53
URL: http://ampel.blogg.se/
Postat av: Stephanie Ampel

men allvar såklart=)

2008-10-13 @ 19:22:14
URL: http://ampel.blogg.se/
Postat av: erik

Grymt bra med miljöblogg! :)

2008-10-13 @ 19:23:00
URL: http://eerikandersson.blogg.se/
Postat av: Fia svarar

Jo men jag tror alla gör det innerst inne egentligen:)Ha det gött du med:)

2008-10-13 @ 19:23:25
URL: http://dagarmedfia.blogg.se/
Postat av: Stephanie Ampel

=D

2008-10-13 @ 19:26:15
URL: http://ampel.blogg.se/
Postat av: Mandy

Kikar in..:)

2008-10-13 @ 21:11:12
URL: http://mandyyy.blogg.se/
Postat av: baaaaaaaaaaaah

Vad häftigt att du tyckte det var ROLIGT att prata inför folk, de flest brukar bli skitskraja!!

2008-10-14 @ 19:37:57
URL: http://barbatartek.blogg.se/

Kommentera här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0