Rättigheter och skyldigheter, en jävla stor skillnad

Dina rättigheter här på jorden, här i Sverige är precis som vilken annans. Du har rättigheter att få äta dig mätt, att få släcka din törst, att få gå till skolan, att få ta ett körkort, att få ha ett jobb och att få sitta vid datorn.
Du har massor med rättigheter, och får någon lite mer än du, då jävlar! För alla ska vi vara lika, vi bor ju i Sverige.
Men någonstans i vårt välutvecklade land med sociala bidrag, privatsjukhus, handikapp anpassade skolor med mera, glömde vi en sak. Våra skyldigheter. Till jorden.
Vi bara tar och tar och tar. " Ge mig choklad, ge mig det senaste tv-spelet, ge mig läsk, ge mig nya dyra fina kläder".
Och det är så vi är uppväxta (de flesta av oss) att få det man vill ha.
Finns det inga baksidor med detta? Och varför slänger man tomburken på marken efter man druckit ur den? Ska det vara så jävla svårt att panta den? Ååh du lata kultur vi lever i.

Jag tror starkt på människans skyldigheter till jorden. Och när ingen fattar brukar jag säga; Jorden behöver inte människan, men människan behöver jorden.
Många säger att det är försent att bry sig, jorden kommer gå under ändå. Vissa slänger sitt skräp i papperskorgen och är nöjda med det. Vissa är superdupermiljövänliga och bor i kojor i skogen och käkar bark. Vissa fattar fortfarande inte vad växthuseffekten är. Vissa tror inte att växthuseffekten finns.
Men vad man än tror måste man inse, med eller utan växthuseffekten, att vi har skyldigheter. Du har skyldighet till jorden att ta reda på varifrån köttet du äter kommer ifrån, var dina grönsaker är odlade och om du verkligen behöver alla dedär kläderna.
VI HAR SKYLDIGHETER!
Men det är så in i helvetes svårt att ge, men så jävla lätt att ta. Vi lever inte i en datavärld, vi lever i en lathetsvärld full med undanflykter om; Varför ska jag bry mig? Ingen annan gör det ju.

Vår jord är inte anpassad för dagens moderna samhälle. Går det att ändra? Eller är vi dömda att leva i en skvallerblaskvärld ?


Kommentera mera
Postat av: SARA SOLVIK :)

Vad tycker du om att Johan Palm är med i IDOL?

(svara i min blogg)

2008-10-27 @ 10:42:13
URL: http://sarasolvik.blogg.se/
Postat av: Sofia

- bra skrivet tycker jag:)

2008-10-27 @ 11:23:42
URL: http://sofija.blogg.se/
Postat av: Julia&Jennifer

Hej, du skriver otroligt bra!

Kramar

2008-10-27 @ 11:24:59
URL: http://julifer.blogg.se/
Postat av: carro

riktigt bra skrivet!

2008-10-27 @ 12:15:44
URL: http://typisktcarro.blogg.se/
Postat av: Karin

vad mer exakt menar du med att "uppmana lite fler bloggar där åsikter tas fram". Alltså säga åt folk att skapa sådana bloggar?

2008-10-27 @ 13:32:26
URL: http://karinolofsson.se
Postat av: johanna

håller med, vi är för lata och vi bryr oss för mycket om vad andra gör och tycker. bra skrivet!

2008-10-27 @ 13:33:00
URL: http://kohanna.blogg.se/
Postat av: Nelly

visst är de fina, nej precis:P jag trodde de skulle kosta mer^^

2008-10-27 @ 13:44:14
URL: http://nelliz.blogg.se/
Postat av: Karin

Förstår exakt hur du menar:) men alla "dessa modebloggar" säger du,.. hur många av bloggarna är egentligen modebloggar? "livstilsbloggar" skulle jag kalla dem och de flesta innehåller bara lite mode, mestadels inspirartion - från allt möjligt! Foto, tv, mat o.s.v.. kolla tex på startsidan.. ja jag såg då bara tre "modeinlägg" där.Och du säger att fle som du ska lyftas fram därför är det JÄTTEBRA att du just tipsar.. och jag har en mail som just är meningen för tips.men tyvärr kan jag inte/får inte lägga in inlägg på startsidan som bara är massa text och inga snygga bilder o.s.v.. startsidan fungerar som "vilken dagstidning" som helst, det måste se säljande ut och skapa en jäkla massa "klick".jag tror vi förstår varandra nu!:) Skicka gärna många mail om tips på bloggar du vill se mer av, min mail hittar du på min blogg samt på startsidan!

2008-10-27 @ 13:47:52
URL: http://karinolofsson.se
Postat av: Anonym

Hej! Eftersom mina läsare är så underbara har gratisklader gett mig vill chansen att ge mina underbara läsare 100p istället för 50p när ni reggar er via denna länken --> http://www.gratisklader.se/Register.asp?r=39682 Då är det inte alls långt kvar till ett presentkort på GINA TRICOT eller HM! Det är alltså endast genom denna länken du får 100p.

Ni är givetvis med och tävlar om en goodiebag.

Kramar eran Noly

2008-10-27 @ 15:47:44
Postat av: › K a т т a

Mkay..

2008-10-27 @ 16:37:33
URL: http://fakkors.blogg.se/
Postat av: ardiana

bra inlägg :)

klart det går att ändra, det är upp till oss! aldrig försent för ngt

2008-10-27 @ 19:43:11
URL: http://ardiana.webblogg.se/

Kommentera här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0