Solen i vårt liv

ÄNTLIGEN FREDAG! Och denna helgen ska bli så slappe som det bara kan bli ;) Man behöver faktiskt inte festa varje helg, det är dyrt (dricka, buss med mera) samt att det tar på krafterna. Festar man på fredagen är man helt slut på lördagen.
Så ikväll blir det bio "Patrick 1,5" med Hanell, Jessica och en tjej till. Ska bli super!

http://www.smartplanet.com/news/tech/10001769/us-firms-help-solar-homes-track-energy.htm

Gick nyss in på (ovanstående länk) och kikade lite då jag hittade en intressant artikel. Den handlar om två Amerikanska företag som slagit ihop sig till ett, Solarcity. De arbetar med att utveckla att fler hushåll börjar använda sig av Solpaneler. Det är ju jättebra!
Jag läser vidare och ser att företaget är från Californien, vilket är en del av Amerika där solen lyser mycket. Det gör det utmärkt för hushåll där att utvinna el genom solen.
Här i Sverige har vi inte så mycket tillgång till solen, men då och då kan man se byggnader med solceller på taket. Det är jättebra! Solceller kan vara som ett alternativ bredvid den vanliga elen.
Tyvärr är solpaneler fortfarande dyrt att skaffa, men om man räknar, så vinner man på det i längden. Men priserna är faktiskt på väg ner med varje år som går. Precis som Miljöbilarnas priser som har börjar minska.
Eftersom jag inte är världens bästa på Engelska, hähä, så får du gärna gå in och kika närmare. Artikeln var ganska lång och när jag läste igenom den förstod jag att de pratade om mycket mycket mer.

En tanke jag har haft (vet inte om det är så i verkligheten) är om man skulle sätta upp Solpaneler i öknen. Där lyser ju solen från tidig morgon till sen kväll. Tänk så mycket energi man kunde utvinna! Kanske en funderare inför framtiden.
Solen - näring till allt liv, samt en bra energikälla.
Kommentera mera
Postat av: baaaaaaaaaaaah

Solpaneler i öknen?

Men då måste man transportera elen och försvinner inte mycket av enrgin i transkporten då?

2008-10-17 @ 17:51:14
URL: http://barbatartek.blogg.se/
Postat av: baaaaaaaaaaaah

sv- jaså?det hade jag ingen aning om!

Man lär sig något var dag!

2008-10-18 @ 17:18:38
URL: http://barbatartek.blogg.se/

Kommentera här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0