Miljömärkena som vi litar på


Usch vad trött man blir av den här mörka tiden vi är på väg in i. Redan klockan sex börjar det mörkna, och snart är det jul... Kusligt.
Något jag är glad över är alla roliga kommentarer som droppar in, fortsätt så, jag gillar att läsa vad ni har att säga. Och var inte rädda att fråga ut mig/kritisera mig för något.

Satt och funderade innan idag på alla olika produktmärken det finns; Svanen, Fair trade, KRAV, ekologiskt odlat med mera. Ni känner nog alla igen dem och ser dem ofta på varorna i affären. Och de flesta vet att det betyder att varan är miljövänlig och sådant. Men det måste väl finnas lite mer bakgrund? En vara som är till exempel Svanenmärkt måste ju betyda mer än bara Miljövänlig. Hur blir en vara Svanenmärkt? Vad krävs av varan för att få kallas Svanenmärkt? Vad innebär Svanenmärket EGENTLIGEN?

Sådana frågar tänkte jag att jag ska börja ta upp om de olika märkena vi litar på så himla mycket, men vet så lite om. Vet du fler slags miljö/rättvise märken? Skriv dem till mig så kanske de också får ett eget inlägg =)Kommentera mera
Postat av: erik

haha, jo man blir ju det faktiskt på nått sätt ;oVill du bli veckans blogg? :)

2008-10-13 @ 19:57:14
URL: http://eerikandersson.blogg.se/
Postat av: renate

sv: okejj :)

ha en bra dag du med :)

2008-10-13 @ 19:58:22
URL: http://renatekristina.blogg.se/
Postat av: Emma

Så vitt jag förstår så visar dylika märkningar endast om produkten i sig är miljövänlig. Märkningen säger alltså inget om själva tillverkningsprocessen, eventuella transporter, avfall etc. Visst är det bra med märkningar på ett sätt men jag skulle hellre vilja ha information om produktens hela livscykel och dess miljöpåverkan.

2008-10-13 @ 20:46:54
URL: http://emmaworld.wordpress.com
Postat av: María

man undrar verkligen var tiden tar vägen . känns som de nästan precis var jul 2007

2008-10-13 @ 21:47:40
URL: http://marialatina.blogg.se/
Postat av: Emma

Jag gillar din blogg och ska fortsätta kika in här. Jag är utbildad ingenjör och läste de tre första åren med miljöinriktning och jobbar delvis nu med miljörelaterade saker. Tycker det är skitbra att någon tar upp sådana här saker i bloggform eftersom många unga läser bloggar mer än tidningar etc!

2008-10-13 @ 22:31:36
URL: http://emmaworld.wordpress.com
Postat av: H*

- okej : )

2008-10-13 @ 23:27:04
URL: http://merei.blogg.se/

Kommentera här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0