Dra mig inte över en kam!


Jag är trött på att bli behandlad som om jag är dum i huvudet. Jag är trött på att bli behandlad som att jag är en lat vanlig tonåring, vars enda mål här i livet är att shoppa och festa. Jag är trött på att bli dragen över en kam, precis som om jag vore som alla andra.
Men tyvärr gillar de flesta vuxna kammar, de gillar att dra folk över en kam. Är du utlänning är du kriminell, är du gammal är du jobbig och är du ung är du lat och stökig.
Dessa stereotyper är upp till var och en att förändra, och jag ska fan i mej se till att göra något! Och det är just därför jag intresserar mig för miljö. Jag anser att om vuxna ska se, höra och förstå dig krävs respekt. Det krävs att du visar dig och tar plats och gör något som chockar dem. Min starka sida är min mun. Jag säger precis vad jag tycker och jag ska låta smart och högt så alla hör mig.
Genom att veta så mycket som jag gör och genom att försöka samla så mycket fakta som jag kan, vinner jag respekt. Jag kan diskutera saker med vuxna, och genom det ser de mig som en av dem. Jag kan använda mina kunskaper i skolan och få bättre betyg. Jag kan även använda mina kunskaper till att förändra världen, på mitt egna lilla vis.

Så om du undrar varför det är så viktigt att veta saker, intressera sig och läsa nyheter så är svaret enkelt; Respekt. Du blir bättre behandlad, du ses som smart och kunnig och det är BRA att veta saker. Bara för man är ung och oerfaren betyder det inte att man behöver leva efter den rollen. Stick ut för fan! Visa alla de konservativa vuxna där ute att du finns och att du kan mer än dem!


Kommentera mera
Postat av: Elin

Bra initiativ! Gillar din blogg supermycet!

2008-11-24 @ 19:49:02
URL: http://elinoffthehook.blogg.se/
Postat av: Lena

intressant blogg! & välskrivet! :)Jag är också väldigt miljöintresserad, kul att läsa vad andra skriver om sånt! :)

2008-11-24 @ 20:00:34
URL: http://moeller.blogg.se/
Postat av: LindaLu

När jag läste i din kommentar "varför ska man kunna en massa saker och varför ska man intressera sig?" funderade jag först på vad för slags påhopp det var, och varför? :)

vi behöver alla sprida kunskap, vi får låta våra intressen styra så blir det allra bäst!KRAM

2008-11-24 @ 20:06:29
URL: http://lindalu.blogg.se/
Postat av: Hanna

Nu är det inte bara kunskap som ger respekt, utan även hur man bla beter sig mot andra människor. Man ska repektera varandra som man är, för alla är olika. Sedan kan man försöka förändra livets gång, från negativt till positivt. Ibland går det, ibland inte.I övrigt var det ett bra inlägg.

2008-11-25 @ 11:52:37
URL: http://hannasodergren.blogg.se/
Postat av: Hanell

Fan vad bra skrivet!<3

2008-11-25 @ 15:08:03
Postat av: baaaaaaaaaaaah

jaa...tänkvärt, mkt tänkvärt...mkr bra inlääg!

2008-11-25 @ 17:46:31
URL: http://barbatartek.blogg.se/
Postat av: pelle

Bra skrivet, det behövs mer respekt i samhället. Verkligen!

2008-11-25 @ 18:00:26
URL: http://pellespersonliga.se
Postat av: Henke

fan va bra skrivet du har bra tankar fortsätt med dem =)

2008-11-27 @ 07:43:25
Postat av: SussieK

Tack så hemskt mycket :)

2008-11-27 @ 16:43:03
URL: http://sussiek.blogg.se/

Kommentera här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0