En ny ledare ska koras

Den 4 november i år kommer bli en historisk dag. Det är nämligen dags för USA att kora en ny president, eller som man också kan kalla det, en ny världsherre. För många menar att USA är det dominerande landet i världen, med presidenten som king of the top.
Men något måste hända, trots vårt välkända USA med de högsta skyskraporna, de fetaste bilarna, de sjukaste tvprogramen och de coolaste stjärnorna.
USA och dess invånare har insett att något drastiskt måste ske och utifrån det har man röstat på de olika kandidaterna. Man har röstat på den man tror kan leda USA åt rätt håll.
En familj i USA berättade i tv idag om livet innan finanskrisen, hur enkelt det var att ta ett lån på banken. Man levde över sina tillgångar. Helt vanliga människor med vanliga jobb kom med lyxbilar, lyxhus och svimmingpool på trädgården. Man levde och spenderade mer än vad man egentligen kunde. Och nu har smällen för det kommit, finanskrisen som det kallas. Som en smäll rakt i ansiktet har flera kända banker i USA gått under och folk förlorar jobb och pengar.
- Vi måste komma in på rätt spår igen, därför röstar vi på Obama, säger mannen i familjen.

Jag har inte följt valet sådär jättenoga, men nu inser jag att jag och många fler borde ha gjort det. USA:s nästa president kommer påverka oss alla, eftersom USA är ett sådant mäktigt land. Jag tar ingen ställning till varken Obama eller Mcain eftersom jag inte vet så mycket om dem och deras åsikter.
Jag hoppas att USA kommer ta sig i kragen nu och börja arbeta med att sänka sina utsläpp och sänka den enorma lyxpressen som finns!
Vad kan du om valet och de två kandidaterna?

Kommentera mera
Postat av: ~B

Poletik är inte min grej :P

Btw rösta i min blogg :)

Postat av: belinda

vi håller på med det i skolan. man kan göra ett test på expressen tror jag.. om vilken man skulle röstat på om det var i vårt land :) kan länka om jag hittar sidan!

2008-11-01 @ 14:47:20
URL: http://misstricky.blogg.se/
Postat av: Lisa

sv; politik är inte riktigt min grej haha :P

men paljettklänning i det förra inlägget var grymt snyggt! =D

2008-11-01 @ 14:56:44
URL: http://iamtheafterparty.blogg.se/
Postat av: emelie

svar: Mm..värt att tänka över :) men du kanske kan hitta lite fakta om vad de olika kandidaterna står för så kikar jag in igen :D

2008-11-01 @ 15:00:14
URL: http://sweeetdreeeams.blogg.se/
Postat av: Nike

Hej, tack för kommentar i min blogg. Min blogg handlar om hur barn till missbrukare har det, jag skriver om tankar och känslor och hur vår personlighet och därmed vårt liv, påverkas av våra missbrukande föräldrar.

Jag har nu pratat om hur man gör för att bli fri från medberoende, dvs fri från de överlevnadsstrategier som vi skaffar oss. Hur vi gör för att leva livet, istället för att bara överleva livet.

Välkonna att tita in.

Nike

2008-11-01 @ 15:05:57
URL: http://nike.blogg.se/
Postat av: Gladam

JAg skulle röstat på obama för Republikarnerna har för konservaritva trakar och är för kristna, hoppas också att Obama ska vinna för han är mörkhyad, det kan behövas att det blir lite ändring.

2008-11-01 @ 15:10:55
URL: http://gladam.blogg.se/
Postat av: emelie

Svar: Javisst kan jag det :D

2008-11-01 @ 15:15:05
URL: http://sweeetdreeeams.blogg.se/
Postat av: sara

Hejsan :) Bra blogg! och BRA INLÄGG XD

Ha en trevlig dag! Hoppas att folket väjler rätt.

2008-11-01 @ 15:36:15
URL: http://saramay.blogg.se/
Postat av: Matilda

Folket i USA bör tänka på, att den som vinner valet påverkar inte bara USA utan resten av världen. Därför hoppas jag att de gör ett klokt beslut och röstar på den som blir bäst för hela världen, och inte är egoistiska.

2008-11-01 @ 17:04:00
URL: http://elitcyklist.blogg.se/
Postat av: E

Åhh aså jag vet inte så mycke om valet :P

2008-11-01 @ 18:18:46
URL: http://otteer.webblogg.se/
Postat av: Janna

jag är inte så insatt i USA-valet så jag kan tyvärr inte skriva en åsikt!

hoppas du får en trevlig halloween-kväll :)

2008-11-01 @ 18:18:56
URL: http://jannamattsson.blogg.se/
Postat av: Ofelia

Jag hoppas att Obama vinner :)

Vet dock inte så mycket!

2008-11-01 @ 18:19:31
URL: http://ofeliass.blogg.se/
Postat av: ami

Var med och tävla om en ny Luella Bartely tshirt på min blogg, kommer även lotta ut acne kjolen bach!

2008-11-01 @ 18:54:10
URL: http://metrobloggen.se/onechance
Postat av: IDAA

Okej det ska jag göra ha en trevlig kväll :)

2008-11-01 @ 21:37:37
URL: http://thatsmylife.webblogg.se/
Postat av: B R O W N S U G A R

Är tyvärr inte så insatt så jag vettetusan =/

2008-11-02 @ 00:20:00
URL: http://brownsugar.blogg.se/
Postat av: erik

Obama ska vinna tycker jag :)2008-11-02 @ 10:25:07
URL: http://eerikandersson.blogg.se/
Postat av: G

Hejsan! Om du är intresserad av en ny fräsch och unik vinter design till din blogg, kika på min sida http://babbidesign.blogg.se Välkommen!

2008-11-02 @ 10:36:15
URL: http://babbidesign.blogg.se/
Postat av: Sandra

Trodde du skulle vara lite mer insatt när du skrev att du skrivit om valet!;) Själv är jag väldigt politiskt intresserad, har dock inte heller full koll men har så mycket koll att om inte Obama vinner så kommer världen gå under! Inte för att Obama är "mannen" han kan ju vara men vem vet? Dock om USA som du också skriver är ett så stort och mäktigt land och med McCain som ledare så kan vi lika gärna lägga ner allt. USA måste bli ledande i miljö, lägga ner krigen och verka för en bra värld, annars spelar inte vårat agerande någon roll! Bara min lilla åsikt!

2008-11-02 @ 13:11:45
URL: http://snick.blogg.se/
Postat av: Neftaly

haha jag kan inget om valet kan jag säga!! xD Heja obama iaf!

2008-11-03 @ 09:55:27
URL: http://neftaly.blogg.se/
Postat av: Jennifer

Hejsan!

Kul idé med miljöblogg! Försöker tänka på sånt så mycket jag bara kan! =)Håller helt och hållet med, USA borde ta ställning och göra något åt alla utsälpp osv. Personligen både hoppas och tror jag att Obama kommer ta hem det. Han verkar ha mest vett i skallen av alla kandidater enligt min åsikt! Dessutom står han för väldigt bra saker. Vet dock inte hur han ställer sig till miljöfrågor.Ha det bra!

2008-11-03 @ 19:03:34
URL: http://jennifaj.blogg.se/
Postat av: yohanna

Hello, jag är väl relativt insatt i valet och inser verkligen att det är dags för förändring - NU! har själv bott i usa i 2 år och usch vad bush har förstört hela samhället. Irak är en katastrof och likaså ekonomin i USA. Dessutom är mexico helt knarkfokuserat just nu så det påverkar dem också.Vinner inte Barack, vet jag inte vad jag gör seriöst, jag hoppas att alla inser att vi måste ha en förändring, och det kommer inte med en nästan 70årig gubbe. Inte för att obama är mörkhyad (även om de spelar stor roll för många) Men också för att han är lite mer "europeisk" i sitt tänkande. Han har lovat prioriterad sjukvård, dra tillbaka trupperna från irak och bättre utbildningar.

Vad behöver inte USA om inte detta?

flera miljarder läggs på krig medan massa amerikaner inte äns har sjukförsäkring och kan dö på bara nån sekund.Jag hoppas alla fattar hur viktig denna tisdagsnatt kommer att vara för världen, själv ska jag lägga mig och sova. Klarar inte av val :P ..Men besök gärna min blogg, kommer nog skriva ett usaval inlägg där imorgon =)XOXO /yohanna

2008-11-03 @ 23:00:53
URL: http://yohannaespinozaberg.blogg.se/
Postat av: Ying Chen

I bet Obama's gonna winn

2008-11-04 @ 21:46:37
URL: http://evvying.blogg.se/

Kommentera här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0