Sommarplaner är viktiga

Guuud vad sommarkänslorna skriker i mig! Jag och Hanna satt uppe långt in på natten igår och bara dregglade över alla festivaler vi vill till i sommar. Fast den festival som står högst upp på listan är Peace and Love i borlänge! Helt sjukt många bra band som ska dit, plus att det är relativt billigt om man jämför med andra festivaler. Cirka 1500 kronor för SEX dagar med camping. Visst, mat och tågresa dit går nog på några extra tusingar, men tänk vilken upplevelse!

Nej, man måste börja planera sommaren nu för att få bort lite av alla depressionstankar man har. Allt är bara grått och kallt så här års, man MÅSTE ha planer att se fram emot annars dör man. Denna sommaren är mitt sista riktiga sommarlov och jag ska inte sommarjobba. Jag ska ta vara på denna sommaren så gott jag kan, uppleva Sverige och troligtvis blir det Italien med familjen också! Nästa sommar direkt efter studenten ska jag däremot jobba skiten ur mig för att sedan resa på hösten. Fast man vet ju aldrig hur framtiden blir, planerna i huvudet förvandlas lätt till något annat. Vem vet, nästa höst kanske jag är gift och har barn... haha :D




Listan på artisterna, satte en liten prick framför den/dem jag vill se :D




Hetast i sommar är Volbeat, sjukt grymt band!

Godis, bio och shopping

ÄNTLIGEN FREDAG, som man brukar säga. Nu har jag käkat penicillin mot tandjäveln i fyra dagar, så ingen dricka denna helg. Istället blir det film och godistajm med Hanna ikväll. Mycket trevligt. Jag kom på när jag satt på tåget idag att det är rätt mycket som är dåligt att äta för en, men godis och choklad, det måste få finnas liksom. Visst, endel "missbrukar" det och ja det finns så mycket tillsatser och skit i godis. Men bortsett från det ger godis och sötsaker sådan livsglädje på något vis, så det måste få finnas!

Ikväll har Män som hatar kvinnor biopremiär för oss det vanliga folket (alla bloggare och kändisar har ju redan fått se en förhandsvisning de jävlarna). Jag ska dock gå imorgon! Mycket skönare och lugnare att gå dagen efter premiären tycker jag. Blev även en liten shoppingrunda på stan idag efter skolan. På h&m hittade jag en ny bikini och en SKITSNYGG svart klänning med en dragkedja över hela framsidan och snygg urringning i ryggen. På Bikbok och Cubus hittade jag skärp som är eftertraktat nu till vår enligt mig. Ett snyggt midjebälte kan få vilket klädesplagg som helst att skina =)

Hoppas DU får en bra kväll!


Äggstanning med svamp och lök

Har precis kollat på den rätte för Rosing, faktiskt väldigt bra program, ska nog fortsätta kolla! Blev helt kär i en av deltagarna, haha, handär Hugo eller vad han hette. Konstigt juryn valde honom åt Linda, han är bara 19. Linda är väl typ... 35?

Tänkte i alla fall skapa en ny kategori där jag lägger upp lite enkla, vegetariska recept. Det bästa man kan göra för miljön är att försöka äta mindre kött, men oftast pallar folk inte laga vegetariskt, vissa vet inte vilka recept man ska ta. Många vegetariska recept är ju så krångliga med massa palsternackor och konstiga kryddor. Så därför lägger jag upp svåra recept som jag sedan gör lätta. Man behöver ju inte alla dedär ingedienserna som står i originalreceptet, eller hur?

Äggstanning med svamp och lök

Ingredienser:
Ägg
Matlagningsgrädde
Några champinjoner
En gul lök
Två vitlöksklyftor
Salt
Peppar
Lite socker om man vill

Gör så här:
Blanda ägg och matlagningsgrädde i en bunke. Ta så många ägg och så mycket matlagningsgrädde som känns rätt, jag rekomenderar mer än 3 ägg om rätten ska serveras till fler än dig själv.
Skiva lök, champinjoner och hacka vitlöken. Stek detta i olivolja tills det blir ganska så brunt.
Salta, peppra och sockra äggsmeten.
När svampen och löken är klar häller du på äggblandningen och låter det stelna till lite som en omelett. Sen är det bara att lägga upp med lite sallad eller något!




Det blev faktiskt riktigt gott!


Visdomstandjävel

Fyfan säger jag bara. Vaknade upp med högra ögat helt igensvullet och ihopklistrat av var. Jag gick in på toaletten och såg ut som Shrek, bokstavligt! är helt uppsvullen i ögat, helt röd i det och uppsvullen i ansiktet också... Jag tror det beror på min visdomstand som börjar titta fram. Så jag ska till tandläkaren nu halv tio för er som är intresserade.
Ingen skola för mig idag alltså, jag hade fan skrämt livet ur folk!
Plus att det är fullt med snickare som springer runt här hemma och bankar nere i källaren, de ska laga taket där. Någon råkade se mig i handduk innan... Dagens höjdpunkt!

Så det blir kanske att rita lite idag, har funnit en passion för det ;) Är inte lika duktig som dedär superduktiga illustratörerna som finns lite överallt men jag försöker. Förtsa etappen är att lära mig hur ett ansikte ser ut utan att jag behöver ha en bild framför mig. Sen vill jag lära mig händer. Måste köpa färgpennor också..


Bildbevis på att smink gör underverk

Hallå hallå
Måndag igen, skola igen... Mitt sportlov är slut. Förjävligt. Jag är lika trött nu som jag var före sportlovet. Hm...
I alla fall så klippte ju jag och hanell oss i lördags, resultatet blev skitbra! Nu är jag jättekorthårig och väääldigt blond. Lägger upp lite bilder här nere.
Just nu är jag stressad. Har så mycket att göra. Två prov på fredag och två artikelinlämningar imorgon och jag har inte ens intervjuat någon! Panik! Jag dämpar lätt min stress med choklad.. fan ta dig stess!

På tal om inget så känner jag mig jävligt tråkig så här års. Svarta tröjor och jackor, mörka jeans, bruna stövlar etc.. Ingen färg, ingen kärlek alls. Man försöker se ut som om man bryr sig hur man ser ut, men det gör man inte, i alla fall inte jag. Jag skiter i smink och kläder när jag behöver börja cykla till bussen klockan 7 på morgonen i blåst och snökaos för att komma till fucking skolan. Jag skiter i hur mitt hår ser ut när allt jag vill är HEM så fort klockan äntligen slår fyra. Och nej, jag har inte råd, tid eller lust att sitta på ett café varje dag eller springa runt med en latte i handen och tro jag bor i stockholm.
Jag ska fortsätta på detta ämne i ett annat inlägg känner jag.. Over and out.




Åh vad jag trivs och FAN vad blek jag är i huet (huvudet för alla sthlmare)



Såklart tog jag en bild på Hanell när hon var sminkad
, fin är hon!



Äntligen sminkad ;)



Kort blev det i alla fall

Mat och porträtt

Varit med Hanell idag vilket har varit molto bene! Nu sitter vi här med en varsin smoothie gjord på frysta bär, blåbärssoppa, banan och socker såklart - skitgoda! Innan dess lagade vi ris och currysås och räkor vilket faktiskt passade ihop. Vi har också ritat idag (har fan hunnit med mycket) vilket blev skitsnyggt ;) På fri hand såklart.

Just det, imorgon ska jag och hanell till en nyöppnad studio och klippa, färga håret och sminka oss för 200 kronor, billigt och bra! Så får väl fota resultatet sen, de som skulle klippa oss ville typ klippa av allt och leka med vårt hår. Men nja, kanske jag vågar klippa frisyr men ska fortsätta hålla det blont i alla fall!



Hanell gjorde två, jag gjorde en



Här är min! Snygg ellor? ;)


Idag

"Dagens problem kräver dagens lösningar"

För att lösa dagens miljöproblem drastiskt skulle det krävas stora åtgärder. Man skulle behöva ge begränsad tillgång till mat och vatten, sluta skövla skog, sluta använda elecricitet... Och framförallt skulle man behöva dra in all bensindriven trafik. Detta skulle ge jorden en chans att stabilisera sig igen. Skulle detta någonsin kunna inträffa? Nej, säger jag. Detta skulle vara en omöjlig åtgärd för människan, för allt detta är mänskligheten. Skulle man dra in alla våra resurser och prylar och kläder och kemikalier och flygplan och bubbelpooler och lampor skulle mänskligheten stanna upp. Utvecklingen skulle stanna upp.

Vad är då dagens lösning? Teknik, prylar, ideér från kända vetenskapsmän? Ja, delvis detta men det finns en lösning till. Denna lösning heter männsikan. För samtidigt som vi är anledningen till dagens problem, är vi också lösningen. Alla kan göra skillnad!

Sjukling som fan

Tjoo, sitter här med rödsprängda ögon och försöker att INTE klia! Det rinner från dem hela tiden också, vafan, jag orkar inte! Planen idag är att Hanell ska komma till mig men vettifan om jag pallar när jag mår såhär. Rösten är helt fuckad också, jag låter som en gammal gubbe när jag pratar. Så jag får se hur dagen blir, funderar på att påbörja den där boken jag skrev om igår. Hade varit så jäkla coolt att trycka sin egen pocketbok och typ låna till någon som kanske vill läsa. Det är ju lättare och lite finare att läsa ens text från en bok än typ ge en bunt med A4 papper.

Funderar på om jag ska laga något gott idag, typ någon soppa. Det hade varit perfekt. Vädret är fint idag också, hade velat gå ut men pallar inte. Hade varit kul att leta fram sin gamla pulka och ut och åka, haha.

Bjuder på lite galna bilder från i helgen:











Vill du läsa min bok kanske?

Hejsvej!
Trodde att jag hade klarat mig undan ont i halsen och förkyldning, trots att vi var ute rätt mycket i helgen i bara tights och pumps liksom. Men nej då, jag vaknade inatt av detdär början-till-halsfluss-ontet. Så nu ska jag verkligen kurera mig med halsduk, varm mjölk och tjocka strumpor för att INTE få halsfluss. Finns fan inget värre.
I alla fall så sitter jag just nu och äter Röda korsets pepparkakor och ska snart börja städa mitt otroliga stökiga rum då Hanna kommer snart. Hon, jag och Sara ska sedan gå på bio ikväll; Twilight (OBS! Deras val haha)

Satt och läste på pepparkakspaketet där jag ser att det finns en hemsida som heter www.vulkan.se - en sida där man kan skapa sin egna pocketbok, almenacka med mera. Helt fantastiskt! Jag är en riktig skriv och poet människa och här har jag chansen att kunna skicka in någon av mina texter och sedan beställa hem den som en pocketbok för ca 100-200 kronor. Bra va?



Ska gå runt i denna varma men ändå snygga munkis idag

Valentinday

Glad alla hjärtans dag då =) Fint väder har vi också, man kan ju inte vara annat än på gott humör!
Kom nyss hem ifrån stan, är hemma på en snabbvisist, ska nämligen in till stan om några timmar igen. Ikväll blir det som sagt middag och dricka hos Jessica.
Åkte med pappsen hem, stannade till på maxi och köpte blommor till mamma. Sen kommer man hem och möts av pizzabulle-doft i hela huset och jag blir SÅ LYCKLIG! Tänkte att jag skulle lägga upp receptet på mammas vegetariska pizzabullar senare. Vi hade skinka i dem innan jag blev vegetarian, men inte nu längre ;)

Har även fått söta alla hjärtansdagpresenter =) Ha en bra dag allihopa!

(jag hade förresten en trummislärare innan som hette Valentin, haha)



Heja mig

ÄNTLIGEN FREDAG OCH ÄNTLIGEN LOV!

=)

Kom precis ut ifrån duschen och tacka gud att jag ska iväg ikväll för min brorsa som bor väggen intill mig ska ha lan med sina kompisar ikväll. Fem stycken finniga högstadiebarn ska sitta med varsin data och skrika "lol" och "headshot headshot headshot" hela natten, så ja... Jag hade fått damp om jag varit hemma.
Men ska festa och vara glad och snygg ikväll, likaså imorn då alla hjärtans dag ska firas med två av mina närmaste - jessica och hanell. Blir fler också såklart, men är extra glad att äntligen få festa/umgås med dom igen, det var ett tag sen...

Fick två glada överraskningar igår. Dels hämtade jag ut mina skor och dels fick jag ett brev hem ifrån gratisbio.se. Är medlem där men har inte engarerat mig att samla några poäng, men fick ändå en gratis biobiljett. Konstigt va? Tack i alla fall :D




Haha, gratis bio är ju aldrig fel ;)




Snygga till sommaren med bara ben och kjol!



Snökaos i skåneland


Istället för vårsol får vi snö, ännu ett tecken på hur våra miljöproblem skapar obalans i årstiderna. Februari räknas för vissa som en vintermånad, men de flesta är vana vid att snön är över i januari. Istället får vi den nu, det är ju nu i februari den sakta ska smälta bort. Bara tiden kan utvisa vad som väntar oss mer...









Myspys helg

Jag är kär i min nya väska! No more to say...

I fredags blev det fest som var helt OK förutom att planerna ändrardes lite påväg in till stan. Men så blir alltid eller hur? Så sedan fredagsnatt har jag varit i Kristianstad ända tills nu, nu är jag hemma! Det blev bland annat melodifestivalen, film, bad och massa godis och frukt! Supermysig helg helt enkelt!

Nu ska jag snart iväg och träna. Blir styrka och kondition så man får bort allt fett och all alkohol man samlat på sig under helgen. Ikväll blir det företagsekonomiplugg och Beck på fyran klockan nio.








Ursäkta skabbig bakfylle-dags-bild ;D Ville visa hur väskan och jag ser ut ihop, så vackert eller hur?







HAHAHA

HUNDENS DAGBOK
07.00 - Tjohoo, en promenad. Det är det bästa som finns!
08.00 - Tjohoo, hundmat. Det är det bästa som finns!
09.00 - Tjohoo, ungarna är uppe. Det är det bästa som finns!
12.00 - Tjohoo, leka i trädgården. Det är det bästa som finns!
14.00 - Tjohoo, åka bilen. Det är det bästa som finns!
15.00 - Tjohoo, ungarna kommer hem. Det är det bästa som finns!
16.00 - Tjohoo, leka med en boll. Det är det bästa som finns!
17.00 - Tjohoo, matte och husse kommer hem. Det är det bästa som finns!
18.00 - Tjohoo, hundmat. Det är det bästa som finns!
20.00 - Tjohoo, bli kliad på magen i soffan. Det är det bästa som finns!
22.00 - Tjohoo, sova i mattes och husses säng. Det är det bästa som finns!


KATTENS DAGBOK
783:e dagen i fångenskap... Mina kidnappare fortsätter att tortera mig med bisarra dinglande saker. De frossar i färskt kött medan jag tvingas leva på torrfoder och slemmig burkmat. Det enda som håller mig igång är hoppet att jag en dag ska lyckas rymma, och den milda tillfredsställelse jag får av att klösa på möblerna. Imorgon ska jag eventuellt äta ännu en krukväxt. Idag misslyckades jag än en gång med att döda mina kidnappare genom att försöka fälla dem med min kropp. Jag borde kanske försöka vid toppen av trapporna. I ett försök att sätta mina förtryckare ur balans, framtvingade jag en hårboll i deras favoritfåtölj. Kom ihåg: lägg en på deras säng.
Fångade en mus som jag bet huvudet av. Lade den huvudlösa kroppen vid dörren som ett tecken till mina kidnappare om vad jag är kapabel till, så att de ska gå runt i ständig skräck. Bemötandet jag fick var en massa klappar, kramar och gullande om vilken duktig kissemiss jag är. Saker och ting går inte som planerat. På kvällen dök deras kumpaner upp för någon sorts sammankomst.
Jag blev placerad i isolering under mötet, men jag kunde känna doften av deras mat och höra brottstycken från deras kriminella planer. Tydligen var jag inlåst på grund av min kraftfulla förmåga att framkalla något de refererade till som 'allergi'. Jag måste komma underfund med vad detta är så att jag kan använda det till min fördel.De andra internerna smörar för våra fångvaktare och jag vågar inte anförtro mig till någon av dem inför risken att någon tjallar. Hunden släpps regelbundet ur sina bojor men återvänder frivilligt. Han är uppenbarligen efterbliven.
Fågeln däremot ger intryck av att vara en informatör. Han pratar med våra kidnappare regelbundet, och jag är övertygad om att han rapporterar vartenda steg jag tar. Tack vare sin placering i metallrummet är han för tillfället i säkerhet.Men jag kan vänta. Det är bara en tidsfråga innan mina planer slår i verket...

Överbefolkning är ett problem idag

Hejhej, här sitter jag och dricker blåbärssoppa och äter risgrynsgröt. Har haft ont i magen hela helgen och får nu bara äta lättsmält mat, tråkigt värre...

Läste precis om mamman i USA som födde 8 barn förra måndagen. Vilket märkligt underverk kan man tänka, men allt var såklart planerat. Läkare hade tydligen placerat embryon i modern, så det där med underverk kan man ju glömma. Inte nog med det har människan sex barn sedan tidigare, och hon är 33 år!!!!!!!!!
Sjukt, oetiskt och jävligt egoistiskt säger jag. Hon födde uppenbarligen såhär många barn för uppmärksamhet och kräver flera miljoner dollar för en intervju med henne.

Världen är full med barn. Härliga, fina barn som sakta med säkert tar död på på vår jord. Alla barn kräver väldigt mycket. Mat, blöjer, kläder, leksaker etc etc... Och de vuxna som har råd att ge barn allt de vill ha, de gör det. Barn växer också. När kläderna blir för små slängs de oftast, likadant med leksakerna som inte är roliga längre.

Barn behöver all kärlek de kan få, och jag tror inte att barn kan få den uppmärksamheten från sina föräldrar med för många syskon. Ett, max två syskon tycker jag räcker. Då lär sig barnet arbeta i grupp samtidigt som föräldrarna hinner, kan, orkar, har råd med att ta hand om var och ett av barnen.
Barnen är det viktigaste, inte hur många de är!



OBS! Överskrid ej

RSS 2.0